intakegesprek Home
Domotica > Domotica en Duurzaamheid
Domotica en Duurzaamheid
Het aantal energiegebruikende apparaten in huis neemt alsmaar toe. Dat wordt in de toekomst alleen maar meer. Denk aan systemen voor beveiliging, multimedia en lichtregelingen, die de komende jaren in verschillende huishoudens worden geinstalleerd.

Om alle apparatuur en voorzieningen met elkaar te kunnen laten communiceren en centraal te regelen en aan te sturen, zullen apparaten in de nabije toekomst in veel huizen aan een lokaal netwerk worden gekoppeld. Technisch kunnen deze zodanig worden ingericht dat ze veel energie besparen, bijvoorbeeld door het licht of de verwarming uit te schakelen in ruimtes waarin niemand aanwezig is.

Een extra mogelijkheid voor energiebesparing leveren smart agents, elektronische voorzieningen in de vorm van gerobotiseerde interfaces of displays, die gebruikers helpen bij het nemen van beslissingen. De agents verzamelen informatie over patronen in energieverbruik, bijvoorbeeld met behulp van energiemeters, en gebruiken die informatie om gebruikers feedback te geven en suggesties te doen voor ander gedrag.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Andere artikelen in deze categorie
Algemeen
Interessante websites
Niveaus
Domotica en Zorg
Domotica en Energie
Domotica en Duurzaamheid
Comfort en Entertainment
Enkele voorbeelden van domotica-toepassingen
Veelgestelde vragen

Doorzoek website