intakegesprek Home
Facilitair manager (interim) > Rollen
Rollen
Makelaar: je bemiddelt tussen de organisatie en de verhuurder of verkoper. Je hebt te maken met het aanbestedingstraject waarbij overheidsbepalingen en koop- en/of huurcontracten komen kijken.

Ondernemer: Je bouwt de afdeling zodanig op dat die in staat is die diensten te leveren waar de markt (lees: je organisatie) om vraagt. Je kruipt in de huid van de interne of externe klant en schat in waar deze behoefte aan heeft.

Strateeg: Je ontwikkelt een toekomstvisie over de rol van de facilitaire afdeling binnen het bedrijf. Die baseer je mede op je kennis van interne en externe ontwikkelingen in het beroepsveld. Je maakt een plan en je analyseert de gevolgen van veranderingen. Bijvoorbeeld: wat zou een facilitair loket kunnen bijdragen aan de efficiƫntie van de facilitaire organisatie?

Organisator: De organisatie van evenementen wordt ook vaak aan de facilitaire organisatie overgelaten. Bijvoorbeeld een groot Sinterklaasfeest voor de kinderen van alle medewerkers.

Oppasser: Hoewel je uiteraard niet zelf doorlopend aanwezig bent, moet je wel in noodgevallen bereikbaar zijn. Beveiliging bijvoorbeeld is een zaak van 24 uur per etmaal en bij noodgevallen word je uit je bed gebeld. Als de rioleringsdienst overuren maakt om een verstopping te verhelpen, ben jij niet degene die stipt om vijf uur naar huis gaat.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Andere artikelen in deze categorie
Facilitair manager algemeen
Wat doet een facilitair manager?
Rollen
Waar werk je als facilitair manager?
Wat is je plaats in de organisatie?
Welke competenties moet je in huis hebben?
Wat onderscheidt een top-facilitair manager van een gewone?

Doorzoek website