intakegesprek Home
Facilitair manager (interim) > Welke competenties moet je in huis hebben?
Welke competenties moet je in huis hebben?
Kunnen plannen en organiseren
De facilitaire processen zijn meestal ondergeschikt aan de kernactiviteit van de organisatie. Als facilitair manager moet je in staat zijn om de verschillende facilitaire processen zodanig te plannen en organiseren dat het primaire proces hiervan geen hinder ondervindt. Daarbij komt dat je als facilitair manager steeds met veel dingen tegelijkertijd bezig bent. Hoofd- en bijzaken onderscheiden is essentieel.

Commercieel en financieel inzicht
Als facilitair manager zorg je voor een goede prijs/kwaliteitverhouding van de diensten die je levert. Zonder dat de kwaliteit er onder mag lijden, valt er door jou aan de kostenkant veel winst te pakken. Dus als onderhandelaar met leveranciers laat je niet de kaas van je brood eten.

Opmerkzaamheid
Als facilitair manager loop je nooit te dromen. Elke wandeling door de gangen van het bedrijf is een mogelijkheid om nieuwe dingen op te merken. Is dat stopcontact kapot? Is die persoon een nieuwe medewerker of moet ik even de beveiliging inschakelen?

Discipline
Je bent vaak met twintig dingen tegelijk bezig: een interne verhuizing, gesprekken met leveranciers, afspraken volgens ver/bouw planning, enzovoort. Alleen als je die dingen met discipline afhandelt, voorkom je dat de boel langzaam afglijdt.

Dienstbaarheid
Je moet het leuk vinden om andere mensen van dienst te zijn. Natuurlijk krijgt een goede facilitair manager vaak complimenten voor zijn werk. Maar het is ook een functie waarin je soms pas van mensen hoort als er een enkele keer iets niet goed is gegaan.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Andere artikelen in deze categorie
Facilitair manager algemeen
Wat doet een facilitair manager?
Rollen
Waar werk je als facilitair manager?
Wat is je plaats in de organisatie?
Welke competenties moet je in huis hebben?
Wat onderscheidt een top-facilitair manager van een gewone?

Doorzoek website