intakegesprek Home
Interieurontwerper > Kleur in huis
Kleur in huis
Kleur in huis, kleur in je leven

Kleur is heel belangrijk; alles om ons heen heeft kleur. Binnen de woninginrichting speelt het gebruik van kleuren, net als bij mode en trends, een grote rol. Ieder jaar zijn er weer andere kleuren die samenhangen met bepaalde trends.
Kleur bepaalt voor een groot deel de uitstraling van een interieur. Door de kleuren die u kiest kunt u een ruimte bijvoorbeeld groter of kleiner laten lijken. Ook moet u rekening houden met de invloed van licht op kleur. Kleuren kunnen er bijvoorbeeld anders uitzien dan bij daglicht dan bij kunstmatig licht.


Warme en koude kleuren

Kleuren kunnen het gevoel van mensen sterk beinvloeden. Zo zorgen rood, geel en oranje voor een warme sfeer terwijl blauw, paars en groen voor een koele, frisse sfeer zorgen.

Warme kleuren zorgen ervoor dat een ruimte kleiner lijkt omdat deze kleuren naar je toe lijken te komen. Het gebruik van koude kleuren kan er juist voor zorgen dat een ruimte groter lijkt.

Natuurlijk en kunstmatig licht

Kleuren tonen in het daglicht hun optimale karakter. Kunstmatig licht bestaat uit andere lichtkleuren dan natuurlijk licht. Hierdoor ziet een interieur er bij kunstlicht meestal behaaglijker en warmer uit.

Structuur

Oppervlakten kunnen variƫren van spiegelglad tot zeer ruw en grof. Een kleur die zowel op een glad als op een ruw voorwerp is aangebracht kan er daardoor heel verschillend uit gaan zien.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Andere artikelen in deze categorie
Interior Designer/ Interieurontwerper algemeen
Een interieurontwerper aannemen loont!
12 Redenen om een interieurontwerper aan te nemen
Vragen & Antwoorden
Kleur in huis

Doorzoek website